Hoofdpijn en snurken

hoofdpijnChronische hoofdpijn en snurken, veel mensen zullen het als twee losse en verschillende kwalen zien. Over het algemeen gezien zijn het inderdaad twee verschillende kwalen. Wat vele echter niet weten is dat er veel overeenkomsten tussen deze twee dingen zijn. Zo is gebleken dat snurken en chronische hoofdpijn een link met elkaar hebben. Maar hoe?

Chronische hoofdpijn
Chronische hoofdpijn houdt in dat men constant hoofdpijn heeft. Dit is natuurlijk erg vervelend. Naast het pijnlijke gevoel in het hoofd, kan het er voor zorgen dat men belemmerd wordt van het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Veel werkzaamheden en activiteiten kunnen dan ook niet worden uitgevoerd wanneer men last heeft van chronische hoofdpijn. In veel gevallen is het erg lastig om te zeggen waar de chronische hoofdpijn vandaan komt. Uit onderzoek is echter gebleken dat er een oorzaak is gevonden voor het krijgen van chronische hoofdpijn. Het gaat hierbij om een oorzaak die niemand zag aankomen.

Snurken
Snurken wordt duidelijk gelinkt aan het hebben van chronische hoofdpijn. Er is veel onderzoek gedaan naar deze twee factoren, en daar uit is gebleken dat er wel degelijk een link is tussen deze twee vervelende factoren. Dat is ook eigenlijk niet zo gek. Wanneer je last hebt van snurken, wordt ook de nachtrust steeds slechter. Een goede nachtrust is echter wel van belang om goed te kunnen functioneren overdag. Wanneer de nachtrust verstoord wordt, kan hoofdpijn een van de gevolgen zijn. Wanneer men regelmatig of zelfs iedere nacht snurkt, kan chronische hoofdpijn dan ook een van de gevolgen zijn.

Meer informatie
snurkende mexicaan
Het kan verstandig zijn om informatie in te winnen over de link tussen deze twee factoren. Misschien is er bij jou ook wel een link tussen de chronische hoofdpijn en het gesnurk. Voor meer informatie kun je onder andere kijken op de website van Snurkeninfo.com. Hier kun je tevens niet alleen informatie vinden over snurken, maar ook diverse behandelingen. Ook is het mogelijk om de verschillende behandeling tegen snurken te bekijken. Wie weet zit er wel een geschikt middel voor jou tussen dat er eindelijk voor kan zorgen dat jij voldoende nachtrust krijgt, en tevens dat je partner geen last meer heeft van jouw gesnurk.

Advies van een huisarts
In sommige gevallen kan het verstandig zijn om informatie van een huisarts in te winnen. Wat men vaak niet verwacht en weet, is dat de gevolgen van snurken erg groot kunnen zijn. Het is dan ook van belang om bij regelmatig gesnurk onderzoek te laten doen. Het lijkt misschien onschuldig, maar de gevolgen kunnen groter zijn dan je in eerste instantie dacht.

Bron: http://www.kg.nl/Portals/0/KG%20folders/KNO/1023473_KNOsnurk.pdf

About the Author